ΕΝΑΡΞΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Εργαστήρι σχεδιασμού και δημιουργίας φωτογραφικού βιβλίου με φυσική παρουσία

Σ’ αυτό το workshop θα εστιάσουμε στη δουλειά του καθενός και θα περάσουμε μαζί από τα κύρια στάδια της παραγωγής ενός φωτογραφικού βιβλίου, από την ιδέα μέχρι την ολοκλήρωση.

Η ύλη του εργαστηρίου περιέχει ελάχιστη θεωρία, και εστιάζει κυρίως στην πρακτική και την εργασία με τη δουλειά του καθένα από τους συμμετέχοντες.

Κύριος στόχος είναι κάθε συμμετέχων να δημιουργήσει ένα φυσικό (ή ηλεκτρονικό) εικονικό βιβλίο (dummy), που θα μπορούσε είτε να εκτυπωθεί είτε να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εγκαίρως!

ΕΝΑΡΞΗ: 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Tρίμηνο Σεμινάριο Φωτογραφίας

Η ύλη αυτού του σεμιναρίου δεν είναι προδιαγεγραμμένη, αλλά θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Περιμένετε να αλλάξουν η προοπτική σας και ο τρόπος που σκέφτεστε για τη φωτογραφία. Το workshop θα αφορά μεν τη φωτογραφία, αλλά κυρίως θα αφορά εσάς. Θα έχει να κάνει με το πώς εσείς θέλετε να χρησιμοποιήσετε την φωτογραφική σας μηχανή για να ερμηνεύσετε τον κόσμο. Θα ενισχυθεί η αντίληψη του τί βρίσκεται μπροστά από τον φακό και πως αυτό μπορεί να μεταφέρεται μέσα από τα όρια του κάδρου – και την τέχνη του οπτικού αυτοσχεδιασμού – τη στιγμή της φωτογράφισης.

ΕΝΑΡΞΗ: 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Εντατικό workshop δια ζώσης.

Αυτό το εντατικό workshop διαρκεί δυο Σαββατοκύριακα (4 ημέρες), και σε συνδυασμό με μια σειρά διαλέξεων και ομαδικών συζητήσεων, βασικό στόχο έχει την οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ λήψης και επιλογής φωτογραφιών, αλλά και την ανεύρεση μιας καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.

Παράλληλα με τις θεωρητικές προσεγγίσεις, οι προσωπικές πρακτικές και οπτικές στρατηγικές, οι μέθοδοι καλλιτεχνικής διερεύνησης και οι προθέσεις, θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα για την ενσωμάτωση εννοιών, ιδεών και συναισθημάτων στη δημιουργία εικόνων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μεσολαβεί, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φωτογραφίσουν σκεπτόμενοι έξω από την πεπατημένη και πέρα από τις διάφορες περιοριστικές «ταυτότητες» της φωτογραφίας


Μάθετε πρώτοι για τo επόμενo σεμινάριo ή webinar!

MASTERCLASS

Mentoring

Πρόγραμμα προσωπικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, που αποτελείται από σειρά ατομικών συναντήσεων και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σ’ ένα περιβάλλον συνεργασίας, όπου ο κύριος στόχος είναι να συζητηθεί και να αναπτυχτεί η προσωπική ματιά και φωτογραφία του συμμετέχοντα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Η εξατομικευμένη μέθοδος διδασκαλίας στόχο έχει το να ενισχύσει και να αποσαφηνίσει, τόσο την κατανόηση όσο και το ενδιαφέρον για την προσωπική φωτογραφική προσέγγιση και πρακτική.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή  (όποτε το επιλέξει κανείς) κατά τη διάρκεια του έτους, και να έχει διάρκεια τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του συμμετέχοντα.Cover photo: © Βασίλης Μποντόσογλου (Πάρος, 2020)

Μια σειρά φωτογραφικών εργαστηρίων, ανεξάρτητων μεταξύ τους, τα οποία απευθύνονται σε σοβαρά ενδιαφερόμενους. Εντατικά, σύντομα σε διάρκεια, πολύ συγκεκριμένα στο περιεχόμενο και το θέμα τους, με σχετικά χαμηλό κόστος και μικρό αριθμό συμμετεχόντων.
Συνήθως, λάμβαναν χώρα στον προσωπικό μου χώρο εργασίας στην Αθήνα, απ’ όπου πήραν και τ’ όνομά τους. 
Πλέον γίνονται διαδικτυακά ως webinars. Από τον Οκτώβρη του 2020 πραγματοποιείται ένα κάθε μήνα.

Τα Studio Workshops μπορούν να διοργανωθούν, εκτός προγράμματος, ειδικά και αποκλειστικά για φωτογραφικές ομάδες.

Eντατικό workshop που σε συνδυασμό με μια σειρά διαλέξεων και ομαδικών συζητήσεων, βασικό στόχο έχει την οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ λήψης και επιλογής φωτογραφιών.

Κύριος στόχος είναι κάθε συμμετέχων να δημιουργήσει ένα φυσικό (ή ηλεκτρονικό) εικονικό βιβλίο, που θα μπορούσε είτε να εκτυπωθεί είτε να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Workshop βασισμένο στη σκέψη των G.Debord και G.Bachelard για την περιπλάνηση στην πόλη και την εξερεύνηση του χώρου. Μια διαφορετική προσέγγιση στην αστική φωτογραφία.

Ένα workshop για τα βασικά στοιχεία της αλληλουχίας των φωτογραφιών (sequencing) και της οπτικής αφήγησης (visual storytelling).

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πιστεύω ότι τα φωτογραφικά workshop πρέπει να είναι αρκετά μικρά για την αξιοπρεπή αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων/εμπλεκομένων, κι έτσι ο αριθμός συμμετοχών στα συγκεκριμένα περιορίζεται σε οκτώ (8) με δέκα (10) άτομα ανά workshop. Αυτό, επίσης, σημαίνει ότι για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές το κάθε ένα.

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση  επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας, επιλέγοντας το workshop για το οποίο ενδιαφέρεστε.

Πάνος Κασίμης

Τα σεμινάρια και τα workshops του Πάνου Κασίμη

απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται σοβαρά για τη φωτογραφία, ασχέτως επιπέδου γνώσεων.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής (Mentoring) απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους, είτε φωτογράφους είτε προχωρημένους ερασιτέχνες.

Συνήθως, πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο Βερολίνο, και το καλοκαίρι στην Πάρο.
Ωστόσο, μπορούν να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε πόλη εφόσον εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον.

Η συμμετοχή προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών θεμάτων της φωτογραφίας, καθώς συνήθως δεν συζητούνται.

Η θεωρητική, αισθητική ή καλλιτεχνική κατάρτηση, αν και ευπρόσδεκτη, δεν είναι απαραίτητη.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή για τη διοργάνωση σεμιναρίου ή workshop εκτός Αθηνών,  επικοινωνήστε μαζί μας.


Ο Πάνος Κασίμης

είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. 

Φωτογραφίζει τα τελευταία 36 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999. Σπούδασε στο Royal College of Arts, και έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier (“Teaching Photography and Visual Arts”, 2009). Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά και ενηλίκους κι έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «ΦΩΤΟγράφος» και τον ημερήσιο τύπο.

Σήμερα διοργανώνει και διδάσκει σεμινάρια και εργαστήρια φωτογραφίας για φωτογράφους και προχωρημένους ερασιτέχνες, σε διάφορους χώρους και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα workshops του Πάνου Κασίμη, αν ενδιαφέστε να διοργανωθεί ένα στην πόλη σας, ή απλώς για να πείτε ένα «γειά», στείλτε μας ένα μήνυμα και θα  επικοινωνήσουμε μαζί σας το σύντομότερο.

PANOS KASIMIS PHOTOGRAPHY WORKSHOPS

Ακολουθήστε μας στα social media

  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα ...  © 2022 Panos Kasimis Photography Workshops

  Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που περιέχονται σ’ αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους.
  Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή ή αναπαραγωγή των κειμένων (ολική, μερική ή κατά παράφραση ή διασκευή και απόδοση)
  και των φωτογραφιών (τμηματικά ή καθ’ ολοκληρία), χωρις προηγούμενη άδεια.

  Copyright Κειμένων: Πάνος Κασίμης
  Copyright Φωτογραφιών: Όπως αναγράφεται.