ΕΝΑΡΞΗ: 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 @ iFOCUS Gallery

Τετραήμερο workshop βασισμένο στη σκέψη των G.Debord και G.Bachelard, για την περιπλάνηση στην πόλη και την εξερεύνηση του χώρου. Μια διαφορετική προσέγγιση στην αστική φωτογραφία και τη φωτογραφία δρόμου.

Η ύλη του workshop περιλαμβάνει ευρηματικές στρατηγικές στο πλαίσιο ενός παιγνιώδους, διαδραστικού και συµµετοχικού τρόπου για την εξερεύνηση της πόλης, οδηγώντας το άτομο εκτός προβλέψιμων μονοπατιών σε μια νέα και αυξημένη συνειδητοποίηση του αστικού τοπίου και της θέσης του σ’ αυτό.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φωτογραφήσουν, να διερευνήσουν και να κατανοήσουν την πολη τους, αλλά και τον οικείο χώρο τους, υπό ασυνήθιστες προοπτικές.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εγκαίρως!

Cover photo: © Χριστίνα Σωτηροπούλου (από προηγούμενη διοργάνωση του workshop) 

MASTERCLASS

Mentoring

Πρόγραμμα προσωπικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, που αποτελείται από σειρά ατομικών συναντήσεων και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σ’ ένα περιβάλλον συνεργασίας, όπου ο κύριος στόχος είναι να συζητηθεί και να αναπτυχτεί η προσωπική ματιά και φωτογραφία του συμμετέχοντα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Η εξατομικευμένη μέθοδος διδασκαλίας στόχο έχει το να ενισχύσει και να αποσαφηνίσει, τόσο την κατανόηση όσο και το ενδιαφέρον για την προσωπική φωτογραφική προσέγγιση και πρακτική.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή  (όποτε το επιλέξει κανείς) κατά τη διάρκεια του έτους, και να έχει διάρκεια τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του συμμετέχοντα.Cover photo: © Βασίλης Μποντόσογλου (Πάρος, 2020)

ΕΝΑΡΞΗ: 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Εργαστήρι διάρκειας έξι εβδομάδων, για να ανακαλύψουμε και να δώσουμε προτεραιότητα σ’ αυτά που πραγματικά έχουμε μέσα μας και σ’ αυτά που μας αφορούν σε προσωπικό φωτογραφικό επίπεδο.

Έννοιες όπως αυτές της φωτογραφίας documentary, της φωτογραφίας δρόμου, της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, της εννοιολογικής, μοντέρνας ή μεταμοντέρνας προσέγγισης, μπορούν να μας περιορίσουν, στερώντας μας την ικανότητά να ανακαλύψουμε νέους δρόμους και τη φωτογραφία που αγαπάμε πραγματικά.

Μέσα από εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις, θα κάνουμε και θα μοιραστούμε νέα δουλειά, και θα διερευνήσουμε μαζί, τί είναι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες μας πιο δυνατές, πιο προσωπικές.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εγκαίρως!

Μια σειρά φωτογραφικών εργαστηρίων, ανεξάρτητων μεταξύ τους, τα οποία απευθύνονται σε σοβαρά ενδιαφερόμενους. Εντατικά, σύντομα σε διάρκεια, πολύ συγκεκριμένα στο περιεχόμενο και το θέμα τους, με σχετικά χαμηλό κόστος και μικρό αριθμό συμμετεχόντων.
Συνήθως, λάμβαναν χώρα στον προσωπικό μου χώρο εργασίας στην Αθήνα, απ’ όπου πήραν και τ’ όνομά τους. 
Πλέον γίνονται διαδικτυακά ως webinars. Από τον Οκτώβρη του 2020 πραγματοποιείται ένα κάθε μήνα.

Τα Studio Workshops μπορούν να διοργανωθούν, εκτός προγράμματος, ειδικά και αποκλειστικά για φωτογραφικές ομάδες.

Ένα webinar για τα βασικά στοιχεία της αλληλουχίας των φωτογραφιών (sequencing) και της οπτικής αφήγησης (visual storytelling).

Webinar που αποσκοπεί στην οικοδόμηση της σχέσης μεταξύ λήψης και επιλογής φωτογραφιών, με βάση το προσωπικό όραμα και στόχο την ανεύρεση μιας καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.

Workshop βασισμένο στη σκέψη των G.Debord και G.Bachelard για την περιπλάνηση στην πόλη και την εξερεύνηση του χώρου. Μια διαφορετική προσέγγιση στην αστική φωτογραφία.

Με γνώμονα την καλλιτεχνική έρευνα, αυτό το webinar προσεγγίζει τη φωτογραφία ως ένα πειθαρχημένο τρόπο θέασης και διερεύνησης τοπίων, προσώπων, ιδεών και συναισθημάτων.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πιστεύω ότι τα φωτογραφικά workshop πρέπει να είναι αρκετά μικρά για την αξιοπρεπή αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων/εμπλεκομένων, κι έτσι ο αριθμός συμμετοχών στα συγκεκριμένα περιορίζεται σε οκτώ (8) με δέκα (10) άτομα ανά workshop. Αυτό, επίσης, σημαίνει ότι για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές το κάθε ένα.

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση  επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας, επιλέγοντας το workshop για το οποίο ενδιαφέρεστε.

Πάνος Κασίμης

Τα σεμινάρια και τα workshops του Πάνου Κασίμη

απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται σοβαρά για τη φωτογραφία, ασχέτως επιπέδου γνώσεων.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής (Mentoring) απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους, είτε φωτογράφους είτε προχωρημένους ερασιτέχνες.

Συνήθως, πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο Βερολίνο, και το καλοκαίρι στην Πάρο.
Ωστόσο, μπορούν να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε πόλη εφόσον εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον.

Η συμμετοχή προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών θεμάτων της φωτογραφίας, καθώς συνήθως δεν συζητούνται.

Η θεωρητική, αισθητική ή καλλιτεχνική κατάρτηση, αν και ευπρόσδεκτη, δεν είναι απαραίτητη.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή για τη διοργάνωση σεμιναρίου ή workshop εκτός Αθηνών,  επικοινωνήστε μαζί μας.


Ο Πάνος Κασίμης

είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. 

Φωτογραφίζει τα τελευταία 36 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999. Σπούδασε στο Royal College of Arts, και έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier (“Teaching Photography and Visual Arts”, 2009). Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά και ενηλίκους κι έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «ΦΩΤΟγράφος» και τον ημερήσιο τύπο.

Σήμερα διοργανώνει και διδάσκει σεμινάρια και εργαστήρια φωτογραφίας για φωτογράφους και προχωρημένους ερασιτέχνες, σε διάφορους χώρους και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα workshops του Πάνου Κασίμη, αν ενδιαφέστε να διοργανωθεί ένα στην πόλη σας, ή απλώς για να πείτε ένα «γειά», στείλτε μας ένα μήνυμα και θα  επικοινωνήσουμε μαζί σας το σύντομότερο.

PANOS KASIMIS PHOTOGRAPHY WORKSHOPS

Ακολουθήστε μας στα social media

  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα ...  © 2020 Panos Kasimis Photography Workshops

  Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που περιέχονται σ’ αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους.
  Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή ή αναπαραγωγή των κειμένων (ολική, μερική ή κατά παράφραση ή διασκευή και απόδοση)
  και των φωτογραφιών (τμηματικά ή καθ’ ολοκληρία), χωρις προηγούμενη άδεια.

  Copyright Κειμένων: Πάνος Κασίμης
  Copyright Φωτογραφιών: Όπως αναγράφεται.

  Εγγραφειτε στο Newsletter μας και αποκτηστε - 20% έκπτωση στο ΠΡΩΤΟ σεμινάριο ή workshop που θα παρακολουθήσετε!

  Επιπλέον, θα λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τα σεμινάρια & τα workshops μας κατευθείαν στο email σας, και θα έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

  Τα στοιχεία που θα συμπληρώσετε θα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που θα χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή σας! Αρχικά ή ψευδώνυμα δεν θα δικαιούνται την έκπτωση!