28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 1 ΜΑΪΟΥ 2023

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν προς μια φωτογραφική μέθοδο που περιλαμβάνει περισσότερη κατανόηση και ενασχόληση με το θέμα και τη δυνατότητα του φωτογράφου να αισθανθεί τον παλμό του, μέσω της ενσυναίσθησης. 

Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής φωτογραφικής εμπειρίας είναι να διερευνήσει, να προσδιορίσει πλήρως και να ενισχύσει την οπτική γλώσσα και σκέψη καθενός από τους συμμετέχοντες, αλλά και να καθορίσει προσωπικές φωτογραφικές πρακτικές σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το workshop διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2018, συνήθως τον Μάιο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για όσους το επαναλαμβάνουν.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους έχουν εμπειρία (έστω μικρή) του φωτογραφικού μέσου. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Το εργαστήριο περιορίζεται σε 10 συμμετέχοντες.

ΕΝΑΡΞΗ: 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Δίμηνο Workshop Φωτογραφίας με τον Πάνο Κασίμη.

Σ’ αυτό το εργαστήρι θα εστιάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε την πρακτική της φωτογραφίας για να ανακαλύψουμε και να δώσουμε προτεραιότητα σ’ αυτά που πραγματικά έχουμε μέσα μας, σ’ αυτά που μας αφορούν σε προσωπικό επίπεδο: τις ασυνείδητες τάσεις, τις εμμονές και τις αντιδράσεις μας.

Μέσα από εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις και δια ζώσης συναντήσεις, θα κάνουμε και θα μοιραστούμε νέα δουλειά και θα διερευνήσουμε μαζί τι είναι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες μας πιο δυνατές, πιο προσωπικές.

Περιμένετε να αλλάξουν η προοπτική σας και ο τρόπος που σκέφτεστε για τη φωτογραφία.


Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εγκαίρως!

Μάθετε πρώτοι για τo επόμενo σεμινάριo ή webinar!

MASTERCLASS

Mentoring

Πρόγραμμα προσωπικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, που αποτελείται από σειρά ατομικών συναντήσεων και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σ’ ένα περιβάλλον συνεργασίας, όπου ο κύριος στόχος είναι να συζητηθεί και να αναπτυχτεί η προσωπική ματιά και φωτογραφία του συμμετέχοντα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Η εξατομικευμένη μέθοδος διδασκαλίας στόχο έχει το να ενισχύσει και να αποσαφηνίσει, τόσο την κατανόηση όσο και το ενδιαφέρον για την προσωπική φωτογραφική προσέγγιση και πρακτική.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή  (όποτε το επιλέξει κανείς) κατά τη διάρκεια του έτους, και να έχει διάρκεια τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του συμμετέχοντα.Cover photo: © Βασίλης Μποντόσογλου (Πάρος, 2020)

Μια σειρά φωτογραφικών εργαστηρίων, ανεξάρτητων μεταξύ τους, τα οποία απευθύνονται σε σοβαρά ενδιαφερόμενους. Εντατικά, σύντομα σε διάρκεια, πολύ συγκεκριμένα στο περιεχόμενο και το θέμα τους, με σχετικά χαμηλό κόστος και μικρό αριθμό συμμετεχόντων.
Συνήθως, λάμβαναν χώρα στον προσωπικό μου χώρο εργασίας στην Αθήνα, απ’ όπου πήραν και τ’ όνομά τους. 
Πλέον γίνονται διαδικτυακά ως webinars. Από τον Οκτώβρη του 2020 πραγματοποιείται ένα κάθε μήνα.

Τα Studio Workshops μπορούν να διοργανωθούν, εκτός προγράμματος, ειδικά και αποκλειστικά για φωτογραφικές ομάδες.

Eντατικό workshop που σε συνδυασμό με μια σειρά διαλέξεων και ομαδικών συζητήσεων, βασικό στόχο έχει την οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ λήψης και επιλογής φωτογραφιών.

Κύριος στόχος είναι κάθε συμμετέχων να δημιουργήσει ένα φυσικό (ή ηλεκτρονικό) εικονικό βιβλίο, που θα μπορούσε είτε να εκτυπωθεί είτε να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Workshop βασισμένο στη σκέψη των G.Debord και G.Bachelard για την περιπλάνηση στην πόλη και την εξερεύνηση του χώρου. Μια διαφορετική προσέγγιση στην αστική φωτογραφία.

Ένα workshop για τα βασικά στοιχεία της αλληλουχίας των φωτογραφιών (sequencing) και της οπτικής αφήγησης (visual storytelling).

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πιστεύω ότι τα φωτογραφικά workshop πρέπει να είναι αρκετά μικρά για την αξιοπρεπή αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων/εμπλεκομένων, κι έτσι ο αριθμός συμμετοχών στα συγκεκριμένα περιορίζεται σε οκτώ (8) με δέκα (10) άτομα ανά workshop. Αυτό, επίσης, σημαίνει ότι για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές το κάθε ένα.

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση  επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας, επιλέγοντας το workshop για το οποίο ενδιαφέρεστε.

Πάνος Κασίμης

Τα σεμινάρια και τα workshops του Πάνου Κασίμη

απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται σοβαρά για τη φωτογραφία, ασχέτως επιπέδου γνώσεων.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής (Mentoring) απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους, είτε φωτογράφους είτε προχωρημένους ερασιτέχνες.

Συνήθως, πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο Βερολίνο, και το καλοκαίρι στην Πάρο.
Ωστόσο, μπορούν να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε πόλη εφόσον εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον.

Η συμμετοχή προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών θεμάτων της φωτογραφίας, καθώς συνήθως δεν συζητούνται.

Η θεωρητική, αισθητική ή καλλιτεχνική κατάρτηση, αν και ευπρόσδεκτη, δεν είναι απαραίτητη.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή για τη διοργάνωση σεμιναρίου ή workshop εκτός Αθηνών,  επικοινωνήστε μαζί μας.


Ο Πάνος Κασίμης

είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. 

Φωτογραφίζει τα τελευταία 36 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999. Σπούδασε στο Royal College of Arts, και έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier (“Teaching Photography and Visual Arts”, 2009). Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά και ενηλίκους κι έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «ΦΩΤΟγράφος» και τον ημερήσιο τύπο.

Σήμερα διοργανώνει και διδάσκει σεμινάρια και εργαστήρια φωτογραφίας για φωτογράφους και προχωρημένους ερασιτέχνες, σε διάφορους χώρους και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα workshops του Πάνου Κασίμη, αν ενδιαφέστε να διοργανωθεί ένα στην πόλη σας, ή απλώς για να πείτε ένα «γειά», στείλτε μας ένα μήνυμα και θα  επικοινωνήσουμε μαζί σας το σύντομότερο.

PANOS KASIMIS PHOTOGRAPHY WORKSHOPS

Ακολουθήστε μας στα social media

  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα ...

  © 2022 Panos Kasimis Photography Workshops

  Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που περιέχονται σ’ αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους.
  Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή ή αναπαραγωγή των κειμένων (ολική, μερική ή κατά παράφραση ή διασκευή και απόδοση)
  και των φωτογραφιών (τμηματικά ή καθ’ ολοκληρία), χωρις προηγούμενη άδεια.

  Copyright Κειμένων: Πάνος Κασίμης
  Copyright Φωτογραφιών: Όπως αναγράφεται.