Τετραήμερο workshop βασισμένο στη σκέψη των G.Debord και G.Bachelard για την περιπλάνηση στην πόλη και την εξερεύνηση του χώρου. Μια διαφορετική προσέγγιση στην αστική φωτογραφία.

Λόγω Covid-19, η επόμενη διοργάνωση θα γίνει ως online webinar.

Εγγραφείτε εδώ για να μάθετε πρώτοι για τις επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Η ψυχογεωγραφία είναι μια δραστηριότητα που προέρχεται από την avant-garde. Αν και η πρακτική και η θεωρία της ανάγονται στην «τέχνη της ευχάριστης περιπλάνησης» των flâneur του Παρισιού τον 19ο αιώνα, ο όρος εφευρέθηκε από τον γάλλο θεωρητικό Guy Debord το 1955, ο οποίος ορίζει την ψυχογεωγραφία ως «τη μελέτη των ακριβών νόμων και των συγκεκριμένων επιπτώσεων του γεωγραφικού περιβάλλοντος, συνειδητά οργανωμένου ή όχι, στα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των ατόμων».«Ποιητική του Χώρου», είναι μια λυρική εξερεύνηση του «εσωτερικού» χώρου, που γράφτηκε από τον Γάλλο φιλόσοφο Gaston Bachelard και δημοσιεύτηκε το 1958.

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ;

Η ύλη του workshop περιλαμβάνει ευρηματικές στρατηγικές στο πλαίσιο ενός παιγνιώδους, διαδραστικού και συµµετοχικού τρόπου για την εξερεύνηση της πόλης, οδηγώντας το άτομο εκτός προβλέψιμων μονοπατιών σε μια νέα και αυξημένη συνειδητοποίηση του αστικού τοπίου και της θέσης του σ’ αυτό.
Στη βδομάδα που μεσολαβεί, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φωτογραφήσουν, να διερευνήσουν και να κατανοήσουν την Αθήνα υπό ασυνήθιστες προοπτικές. Θα ενθαρρυνθούν να πειραματιστούν προσεγγίζοντας φωτογραφικά την αντίληψη του Bachelard για τον χώρο και την αρχιτεκτονική. Να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν την έννοια της ποιητικής του χώρου, και να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία για να συλλάβουν την ουσία ενός συνηθισμένου και καθημερινού χώρου μέσω της δημιουργικής φαντασίας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Η επόμενη διοργανώση του workshop θα γίνει ως online webinar. Η διάρκεια και το κόστος του θα διαμορφωθούν αναλόγως.
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ;

Το workshop είναι ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται για την αστική φωτογραφία και επιθυμεί να αναπτύξει μια διαφορετική προσέγγιση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία της φωτογραφικής πρακτικής.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 100€
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ;

Στείλε την πρόθεσή σου να συμμετέχεις και κράτησε θέση, χωρίς καμία υποχρέωση, μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας.

Επέλεξε αυτό το workshop από τη λίστα.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου με email δεκα πέντε μέρες πρίν την έναρξη του για την επιβεβαίωση της κράτησής σου.

Μετά την επιβεβαίωση σου, θα σου αποσταλούν όλες οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της εγγραφής σου, και οι πληροφορίες σύνδεσης στην πλατφόρμα του webinar.

 

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος / Κράτηση θέσης

Παρακαλώ επιλέξτε το workshop που σας ενδιαφέρει.
Τσεκάρετε για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα προσεχή σεμινάρια μας και να έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης!