Photobook Workshop

Εργαστήρι σχεδιασμού και δημιουργίας φωτογραφικού βιβλίου.

Διάρκεια:
22 ώρες ομαδικών συναντήσεων 
(δυο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα).

Μια ώρα προσωπικής online συνάντησης με κάθε έναν από τους συμμετέχοντες.

Εδώ και αρκετό καιρό δεχόμαστε έναν καταιγισμό, μια υπερπαραγωγή εικόνων. Πρόσφατα, αυτό συμβαίνει και με τα φωτογραφικά βιβλία. Το γεγονός ότι η δημιουργία ενός βιβλίου έχει γίνει ευκολότερη δεν αποτελεί από μόνη της επαρκή λόγο για την έκδοση ενός βιβλίου. Ένας φωτογράφος θα πρέπει να είναι σε θέση, πριν απ’ όλα, να απαντήσει ειλικρινά στην ερώτηση «γιατί;».

Έχοντας δημοσιεύσει δυο μονογραφίες, δυο photo zines, ένα με βιβλίο με θεωρητικά κείμενα και με δυο ακόμη βιβλία-μονογραφίες υπό έκδοση μέσα στο 2024, σ’ αυτό το σεμινάριο θα μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου σχετικά με την δημιουργία φωτογραφικών βιβλίων και θα δουλέψουμε μαζί για τη δημιουργία ενός εικονικού βιβλίου (dummy)  με τη δική σας φωτογραφική δουλειά. 

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ

Σ’ αυτό το εργαστήρι θα εστιάσουμε στη δουλειά του καθενός και θα περάσουμε μαζί από τα κύρια στάδια της παραγωγής ενός φωτογραφικού βιβλίου, από την ιδέα μέχρι την ολοκλήρωση.

Θα  μιλήσουμε για το editing και την αλληλουχία των φωτογραφιών – ειδικά όσον αφορά στην έκδοση – για την έρευνα, την επεξεργασία και την εργασία με κείμενο. Θα μάθουμε τα βασικά του προγράμματος InDesign για τον σχεδιασμό ενός φωτογραφικού βιβλίου και θα συζητήσουμε το σχεδιασμό του και τη σημασία της επιλογής υλικών.

Ταυτόχρονα, θα εξετάσουμε το βιβλίο και ως αντικείμενο, ακόμη κι ως αντικείμενο τέχνης. Θα δούμε σημαντικά φωτογραφικά βιβλία, θα μελετήσουμε τη δομή τους και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε γιατί κάποια θεωρούνται ορόσημα στην ιστορία της φωτογραφίας.

Η ύλη του εργαστηρίου περιέχει ελάχιστη θεωρία, και εστιάζει κυρίως στην πρακτική και την εργασία με τη δουλειά του καθένα από τους συμμετέχοντες.

Κύριος στόχος είναι κάθε συμμετέχων να δημιουργήσει ένα φυσικό (ή ηλεκτρονικό) εικονικό βιβλίο (dummy), που θα μπορούσε είτε να εκτυπωθεί είτε να αναπτυχθεί περαιτέρω. 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

Όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει ένα φωτογραφικό του έργο σε φωτογραφικό βιβλίο ή zine. Δεν χρειάζονται γνώσεις σελιδοποίησης, σχεδιασμού ή Adobe InDesign® καθώς τα βασικά και των τριών θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια του workshop.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Στείλε την πρόθεσή σου να συμμετέχεις και κράτησε θέση, χωρίς καμία υποχρέωση, μέσω της παρακάτω φόρμας.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου με email για την επιβεβαίωση της κράτησής σου και τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία αποπληρωμής.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΩ

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει ιδανικά να έχουν ένα φωτογραφικό έργο (είτε σε εξέλιξη είτε ολοκληρωμένο) το οποίο θα χρησιμοποιήσουν ως αρχικό υλικό. Εναλλακτικά, ένα σύνολο τουλάχιστον τριάντα (30) ή περισοτέρων φωτογραφιων. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε μεγέθος 10Χ15 ως 20Χ30 (από 1/4 της Α4 έως ολόκληρη Α4, περίπου).
    Δεν απαιτούνται εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας, εκτυπώσεις lazer ή καλές φωτοτυπίες αρκούν
    .
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές με εγκατεστημένο το πρόγραμμα InDesign®.
    (Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση από ΕΔΩ. Καθώς η δωρεάν έκδοση ισχύει για 7 ημέρες, συνιστάται η εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξης).
  • Τις παραπάνω φωτογραφίες (αρχεία) σε υψηλή ανάλυση  στον υπολογιστή τους.
  • Ένα κείμενο που περιγράφει το έργο τους (μπορεί να είναι ένα κείμενο γραμμένο από τους ίδιους, ή ακόμα κι ένα απόσπασμα από βιβλίο, ένα ποίημα ή στίχοι τραγουδιών)

Photobook Workshop

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

22 ώρες ομαδικών συναντήσεων 
(δυο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα).

Συμμετέχοντες

8 άτομα

Κόστος

180€ 

Μοιράσου το

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος:

Αν θέλετε να συμμετέχετε στην επόμενη διοργάνωση του εργαστηρίου ή θέλετε να διοργανωθεί στην πόλη ή την ομάδα σας, κάντε κλικ στο κουμπί “ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ” ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επιβεβαίωση της θέσης σας ή τις λεπτομέρειες διοργάνωσης.

Scroll to Top