ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

Το πρόγραμμα Mentoring αποτελείται από σειρά προσωπικών συναντήσεων, και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους.

Μπορεί να έχει διάρκεια τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του συμμετέχοντα, και διεξάγεται σε προσωπικές συναντήσεις, οι οποίες καθορίζονται από κοινού, ανάλογα με την επιλεγμένη διάρκεια.

Ο στόχος είναι ο συμμετέχων να συλλάβει, να συνεχίσει ή να ολοκληρώσει ένα φωτογραφικό project ή σειρά. Το πρόγραμμα διεξάγεται σ’ ένα περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ συμβούλου και συμμετέχοντα, όπου ο κύριος στόχος είναι να συζητηθεί και να αναπτυχτεί η προσωπική φωτογραφία του συμμετέχοντα.

Η εξατομικευμένη μέθοδος διδασκαλίας στοχεύει στο να ενισχύσει και να αποσαφηνίσει, τόσο την κατανόηση όσο και το ενδιαφέρον του για την προσωπική του φωτογραφική προσέγγιση και πρακτική.

Το πρόγραμμα αναγνωρίζει επίσης την αξία του χρόνου. Χρόνος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, για εις βάθος συζητήσεις σχετικά με τη φωτογραφία, την πρακτική του βλέπειν, και τη σύνδεση του φωτογράφου με το θέμα του.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δίνεται χρόνος στους συμμετέχοντες να αντιδράσουν και να απαντήσουν στα σχόλια και τις υποδείξεις του συμβούλου, πρακτική που με τη σειρά της οδηγεί στην ανάπτυξη και υλοποίηση φωτογραφικού έργου ή/και την πραγματοποίηση προσωπικών φωτογραφικών στόχων.

Επιπλέον, μπορούν να προγραμματιστούν περισσότερες ή συχνότερες συναντήσεις εάν κι εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους, και έχει τη διάρκεια που επιθυμεί ο συμμετέχων (3, 6, ή 12 μήνες).

 • Από τον Μάρτιο 2020, οι προσωπικές συναντήσεις γίνονται αποκλειστικά online, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

 • Ο/Η συμμετέχων-ουσα μπορεί να το παρακολουθήσει από οπουδήποτε βρίσκεται, με τον υπολογιστή ή το κινητό του.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο/H ενδιαφερόμενος-η θα πρέπει να στείλει στο email workshops@kasimisphotography, (μέσω wetransfer και σε μορφή .zip ή .rar), τα παρακάτω :

  • Μια σύντομη γραπτή πρόταση (έως 100 λέξεις), στην οποία θα αναφέρει το τι θα ήθελε να επιτύχει κατά τη διάρκεια του προγράμματος. 
   (π.χ. στην περίπτωση που θα επιθυμούσε να εργαστεί σε ένα φωτογραφικό project, να αναφέρει το θέμα του ή/και γιατί θα ήθελε να το κάνει, κ.α.)
  • Η πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται από 30 – 40 φωτογραφίες (αρχεία .jpg, 72dpi, 1200px η μεγάλη πλευρά).
  • Στην πρόταση θα πρέπει επίσης να αναφέρονται:
   – πλήρες ονοματεπώνυμο
   – στοιχεία επικοινωνίας, και
   – το χρονικό διάστημα για το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα (τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες).

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κανονίσουμε μια πρώτη συνάντηση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

Τρεις (3), έξι (6) ή δώδεκα (12) μήνες. 
 (Κατ’ επιλογή του ενδιαφερόμενου)

ΚΟΣΤΟΣ:
 1. Τρίμηνο πρόγραμμα: 320€ (πληρωτέο σε δυο δόσεις)
 2. Εξάμηνο πρόγραμμα: 540€ (πληρωτέο σε τρεις δόσεις)
 3. Ετήσιο πρόγραμμα: 880€ (πληρωτέο σε τέσσερεις δόσεις)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

και οι απαντήσεις τους ...

Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Ο πιο συχνός συνοψίζεται στη φράση: “Δεν ξέρω τι να φωτογραφησω”. Αυτός είναι ο αρχικός λόγος που το παρακολουθούν οι περισσότεροι. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι πως θέλεις να αρχίσεις, να συνεχίσεις ή να ολοκληρώσεις ένα φωτογραφικό project ή να βοηθηθείς στην οργάνωση και τον τρόπο παρουσίασης της δουλειάς σου. Επίσης, μέσα από τη διαδικασία, μπορεί να ανακαλύψεις κι άλλους λόγους, όπως π.χ. το να αναπτύξεις την οπτική σου γνώμη ή προσωπική ματιά.

Όποτε το θέλήσεις! Εσύ θα αποφασίσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σου, πότε θα αρχίσεις και πόσο θα διαρκέσει. Τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες.

Ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος που θα διαλέξεις, θα βρισκόμαστε μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά το δεκαήμερο. Αν το κρίνουμε απαραίτητο, μπορεί να γίνουν συχνότερα ή πιο αραιά, και πάλι ανάλογα με τη διάρκεια που θα επιλέξεις. Την ημέρα και την ώρα των συναντήσεων θα την καθορίσουμε από κοινού, σύμφωνα με το προσωπικό μας καθημερινό πρόγραμμα. Η κάθε συνάντηση διαρκεί μια ώρα. 

Από τον Μάρτιο του 2020 το πρόγραμμα γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά, μεσω zoom, για όλους, όπου κι αν βρίσκονται. Το μόνο έχει αλλάξει είναι πως θα πρέπει να στέλνεις τη δουλειά σου με email μια με δυο μερες πριν την κάθε συνάντηση. Κατά τ’ άλλα, ισχύουν όσα γράφονται στην προηγούμενη ερώτηση.

Δυστυχώς, όχι. Δεν έχει νόημα και δεν θα σε βοηθήσει.

Μπορείς να διακόψεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις, αλλά δεν θα στο συνιστούσα. Αν έχεις αμφιβολίες, είναι προτιμότερο να αρχίσεις από το τρίμηνο πρόγραμμα και να το ολοκληρώσεις, από το να προτιμήσεις ένα μεγαλύτερης διάρκειας και να το εγκαταλείψεις.