©Panos Kasimis - Berlin, 2019

Τριημερο Φωτογραφικο Εργαστηρι στο Βερολινο

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν προς μια φωτογραφική μέθοδο που περιλαμβάνει περισσότερη κατανόηση και ενασχόληση με το θέμα και τη δυνατότητα του φωτογράφου, μέσω της ενσυναίσθησης, να αισθανθεί τον παλμό του. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα όρια που επιβάλλουμε στους εαυτούς μας και να συνειδητοποιήσουμε νέες δυνατότητες που μπορεί να μη βλέπαμε. Θα επεκτείνουμε τα προσωπικά μας όρια και θα ανακαλύψουμε τη δυνατότητα μας να κινηθούμε και να εργαστούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας.

Η καθημερινή φωτογράφηση, επιλογή και επεξεργασία, η κριτική αξιολόγηση και οι ομαδικές συζητήσεις για θεωρητικά, αισθητικά και πρακτικά ζητήματα, θα βοηθήσουν ώστε οι στιγμές της πραγματικότητας να μετασχηματιστούν, μέσα από την άμεση συναισθηματική εμπειρία, σε φωτογραφίες με μεγαλύτερη αίσθηση ειλικρίνειας μέσα στο πλαίσιο του αυθορμητισμού. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα υποβληθούν ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά του καθενός, την προσέγγισή και την πραγματοποίησή της.
Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής φωτογραφικής εμπειρίας είναι να διερευνήσει, να προσδιορίσει πλήρως και να ενισχύσει την οπτική γλώσσα και οπτική σκέψη καθενός από τους συμμετέχοντες, αλλά και να καθορίσει προσωπικές φωτογραφικές πρακτικές.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Βερολίνο, Γερμανία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ COVID-19 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

  • Έγκαιρη εγγραφή260€
  • Κανονική εγγραφή340€
  • Εκπτωση 35% σε όσους το επαναλαμβάνουν.

Συμπεριλαμβάνονται: καφές, τσάι, αναψυκτικά και σνακ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
Δεν συμπεριλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, φόροι, προσωπικά ή άλλα έξοδα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Η αίτηση συμμετοχής γίνεται με την αποστολή email στη διεύθυνση: workshops@kasimisphotography.com

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  25 Απριλίου 2020 
Έγκαιρη εγγραφή έως 1η Απριλίου 2020

Το εργαστήριο περιορίζεται σε 10 συμμετέχοντες.

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε:

  • πλήρες ονοματεπώνυμο,
  • μια φωτογραφία σας (“προσωπογραφία” σας, για να γνωριστούμε)
  • αριθμό κινητού τηλεφώνου (μη υποχρεωτικό, αλλά χρήσιμο),
  • link προς την προσωπική σας ιστοσελίδα (παρακαλώ, όχι flikr, instagram ή άλμπουμ facebook).

Εάν δεν έχετε προσωπική ιστοσελίδα, μπορείτε να στείλετε ένα αρχείο zip με 20 – 25 φωτογραφίες (αρχεία jpg, μήκος μεγάλης πλευράς 1000px, 72dpi) και ένα μικρό κείμενο (έως 100 λέξεις) σχετικά με εσάς και την αποστελλόμενη δουλειά.
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν σύμφωνα με την ποιότητα του portfolio τους και με σειρά προτεραιότητας. Οι επιλεγόμενοι θα ενημερώνονται με την ίδια σειρά με email σχετικά με τη διαδικασία αποπληρωμής. Μετά την πλήρη εξόφληση, η συμμετοχή θα έχει οριστικοποιηθεί και θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες τα στοιχεία και η διεύθυνση του χώρου διεξαγωγής, οδηγίες από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του workshop μαζί με οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

Ακυρώσεις και επιστροφές:
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας έως την 25η Απριλίου, το μισό των διδάκτρων θα επιστραφεί. Μετά από αυτό το όριο, δεν μπορεί να γίνει καμία επιστροφή χρημάτων. Σε περίπτωση σοβαρών περιορισμών ή προβλημάτων, το workshop μπορεί να ακυρωθεί. Σε μια τέτοια απίθανη περίπτωση, θα γίνει πλήρης επιστροφή των καταβληθέντων διδάκτρων.

Επιλογές  Διαμονής:
Στην περιοχή γύρω από το χώρο του διεξαγωγής του εργαστηρίου υπάρχουν αρκετές επιλογές διαμονής (ξενοδοχεία & airbnb).
Ο διοργανωτής θα προτείνει φθηνή και κατάλληλη διαμονή για 4 ημέρες.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το workshop έχει σχεδιαστεί για φωτογράφους με καλή κατανόηση της φωτογραφικής διαδικασίας. Θα πρέπει να έχετε πλήρη γνώση του εξοπλισμού σας και να είστε έτοιμοι να φωτογραφήσετε από την πρώτη μέρα. Παρόλο που η αναλογική φωτογραφία είναι ευπρόσδεκτη, λόγω χρόνου και ευκολίας, συνιστάται η χρήση ψηφιακών μηχανών. Φέρτε ένα slide show του portfolio που υποβάλλατε ή του θέματος στο οποίο εργάζεστε. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οπότε καλό είναι να έχετε το δικό σας laptop. Θα πρέπει να είστε σε θέση να μεταφορτώσετε, να επιλέξετε, να κάνετε μικροδιορθώσεις και εξαγωγή των φωτογραφιών σας σε δική σας φορητή συσκευή (USB stick).

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ελληνικά ή/και Αγγλικά (αναλόγως των συμμετεχόντων)

Φωτογραφιες Συμμετεχοντων σε προηγουμενες διοργανωσεις

Tags

Comments are closed