Τετραήμερο Φωτογραφικο Εργαστηρι στο Βερολινο

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν προς μια φωτογραφική μέθοδο που περιλαμβάνει περισσότερη κατανόηση και ενασχόληση με το θέμα και τη δυνατότητα του φωτογράφου να αισθανθεί τον παλμό του, μέσω της ενσυναίσθησης. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα όρια που επιβάλλουμε στους εαυτούς μας και να συνειδητοποιήσουμε νέες δυνατότητες που μπορεί να μη βλέπαμε. Θα επεκτείνουμε τα προσωπικά μας όρια και θα ανακαλύψουμε τη δυνατότητα μας να κινηθούμε και να εργαστούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας.

Η καθημερινή φωτογράφηση, επιλογή και επεξεργασία, η κριτική αξιολόγηση και οι ομαδικές συζητήσεις για θεωρητικά, αισθητικά και πρακτικά ζητήματα, θα βοηθήσουν ώστε οι στιγμές της πραγματικότητας να μετασχηματιστούν, μέσα από την άμεση συναισθηματική εμπειρία, σε φωτογραφίες με μεγαλύτερη αίσθηση ειλικρίνειας μέσα στο πλαίσιο του αυθορμητισμού. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα υποβληθούν ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά του καθενός, την προσέγγισή και την πραγματοποίησή της.

Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής φωτογραφικής εμπειρίας είναι να διερευνήσει, να προσδιορίσει πλήρως και να ενισχύσει την οπτική γλώσσα και οπτική σκέψη καθενός από τους συμμετέχοντες, αλλά και να καθορίσει προσωπικές φωτογραφικές πρακτικές.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Βερολίνο, Γερμανία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 28 Απριλίου – 1η Μαΐου 2023 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

 • Έγκαιρη εγγραφή:  280€ – (140€ ως 20 Μαρτίου και εξόφληση μέχρι 10 Απριλίου 2023)
 • Κανονική εγγραφή: 360€ – (180€ από 20 Μαρτίου και εξόφληση μέχρι 10 Απριλίου 2023)
 • Εκπτωση 30% σε όσους το επαναλαμβάνουν.

Συμπεριλαμβάνονται: καφές, τσάι, αναψυκτικά και σνακ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
Δεν συμπεριλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, φόροι, προσωπικά ή άλλα έξοδα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Η αίτηση συμμετοχής γίνεται με την αποστολή email στη διεύθυνση: workshops@kasimisphotography.com

  • Έγκαιρη εγγραφή έως 20 Μαρτίου 2023
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  10 Απριλίου 2023

Το εργαστήριο περιορίζεται σε 10 συμμετέχοντες.

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε:

  1. Πλήρες ονοματεπώνυμο,
  2. Μια φωτογραφία σας (“προσωπογραφία” σας, για να γνωριστούμε)
  3. Αριθμό κινητού τηλεφώνου (μη υποχρεωτικό, αλλά χρήσιμο),
  4. Link προς την προσωπική σας ιστοσελίδα, αν έχετε. (παρακαλώ, όχι flikr, instagram ή άλμπουμ facebook).
   Εάν δεν έχετε προσωπική ιστοσελίδα: Μπορείτε να στείλετε ένα αρχείο zip με 15 – 20 φωτογραφίες (αρχεία jpg, μήκος μεγάλης πλευράς 1000px, 72dpi) και προαιρετικά ένα μικρό κείμενο (50-100 λέξεις) σχετικά με εσάς και την αποστελλόμενη δουλειά.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται με την ίδια σειρά με email σχετικά με τη διαδικασία αποπληρωμής. Μετά την καταβολή της πρώτης δόσης ή την πλήρη εξόφληση, η συμμετοχή θα έχει οριστικοποιηθεί και θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες τα στοιχεία και η διεύθυνση του χώρου διεξαγωγής, οδηγίες από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του workshop. μαζί με οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ:
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας έως την 10η Απριλίου, το μισό των διδάκτρων θα επιστραφεί. Μετά από αυτό το όριο, δεν μπορεί να γίνει καμία επιστροφή χρημάτων. Σε περίπτωση σοβαρών περιορισμών ή προβλημάτων, το workshop μπορεί να ακυρωθεί. Σε μια τέτοια απίθανη περίπτωση, θα γίνει πλήρης επιστροφή των καταβληθέντων διδάκτρων.

ΔΙΑΜΟΝΗ:
Στην περιοχή γύρω από το χώρο του διεξαγωγής του εργαστηρίου υπάρχουν αρκετές επιλογές διαμονής (ξενοδοχεία & airbnb).
Εφόσον ζητηθεί, ο διοργανωτής μπορεί να προτείνει φθηνή και κατάλληλη διαμονή για 4 ημέρες.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το workshop έχει σχεδιαστεί για φωτογράφους με καλή κατανόηση της φωτογραφικής πρακτικής. Θα πρέπει να έχετε πλήρη γνώση του εξοπλισμού σας και να είστε έτοιμοι να φωτογραφήσετε από την πρώτη μέρα. Παρόλο που η αναλογική φωτογραφία είναι ευπρόσδεκτη, λόγω χρόνου και ευκολίας, συνιστάται η χρήση ψηφιακών μηχανών. Φέρτε ένα slide show του portfolio που υποβάλλατε ή του θέματος στο οποίο εργάζεστε. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οπότε καλό είναι να έχετε το δικό σας laptop. Θα πρέπει να είστε σε θέση να μεταφορτώσετε, να επιλέξετε, να κάνετε μικροδιορθώσεις και εξαγωγή των φωτογραφιών σας σε δική σας φορητή συσκευή (USB stick).

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ελληνικά (ή/και Αγγλικά αναλόγως των συμμετεχόντων)

 

Φωτογραφιες Συμμετεχοντων σε προηγουμενες διοργανωσεις