Παναγιώτης Κασίμης

Photographer's portfolio

Ανάπτυξη της προσωπικής ματιάς

 

Πώς φωτογραφίζουμε; Τι έχουμε συμπεριλάβει στο κάδρο μας, τι όχι και γιατί; Φωτογραφίζουμε σκεπτόμενοι, αντιδρώντας, ή μήπως κατασκευάζοντας; Βλέπουμε με την ματιά φωτογράφων που θαυμάζουμε, των δασκάλων μας η τη δική μας; Αναπαράγουμε ή δημιουργούμε; Τι σχέση έχουμε τελικά με το θέμα μας;

 

Αντικείμενο
Σκοπός του workshop είναι να βοηθήσει τον συμμετέχοντα να εμπιστευτεί φωτογραφικά τον εαυτό του, έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτύξει τη δική του φωτογραφική ματιά.
Το workshop αποτελείται από τρείς ενότητες:
1.  Παρουσίαση και κριτική portfolio
2.  Εισαγωγή στην φύση και την ιστορία της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, και
3.  Εξερεύνηση τρόπων σκέψης και λειτουργικών πρακτικών.
Το workshop απευθύνεται σε σοβαρά ενασχολούμενους με την φωτογραφία και προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Η συμμετοχή προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών της φωτογραφίας. Κατά την διάρκειά του δεν θίγονται καθόλου τεχνικά ζητήματα. Η θεωρητική καλλιτεχνική κατάρτιση, αν και επιθυμητή, δεν είναι απαραίτητη.

 

Περιεχόμενο
1η μέρα:  Πριν την έναρξη, ο κάθε συμμετέχων παρουσιάζει ένα portfolio 15-20 φωτογραφιών από τη μέχρι τώρα δουλειά του, σε ηλεκτρονική ή τυπωμένη μορφή. Καλείται να συζητήσει τα δικά του φωτογραφικά ενδιαφέροντα και τι περιμένει να αποκομίσει απ’ το workshop.
Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας της φωτογραφίας, ως μέσο προσωπικής έκφρασης.
Εισαγωγή στη φύση, τα σύγχρονα ρεύματα και τις εξειδικεύσεις του φωτογραφικού μέσου (1ο μέρος).
2η μέρα:   Συνοπτική παρουσίαση της φύσης και της ιστορίας της καλλιτεχνικής φωτογραφίας (2ο μέρος).
Συζήτηση πιθανών κατευθύνσεων για τη δημιουργία προσωπικής δουλειάς, σε σχέση με το οπτικό υλικό που έχει παρουσιαστεί σε αυτές τις δύο μέρες. Ποιες μέθοδοι και τεχνικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία των στόχων;
3η και 4η μέρα:   Αξιολόγηση της δουλειάς που παράχθηκε από τους συμμετέχοντες στην εβδομάδα που μεσολάβησε. Τι πήγε καλά και τι όχι. Οι βελτιώσεις, οι κατευθύνσεις και η συνολική διευθέτηση της μελλοντικής δουλειάς συζητούνται λεπτομερειακά.

Απώτερος στόχος του workshop δεν είναι τόσο η απόκτηση κάποιας συγκεκριμένης φωτογραφικής τεχνικής ή προσέγγισης, όσο η διερεύνηση της σχέσης μας με την ζωή που βλέπουμε μπροστά μας, άρα και με το θέμα μας, μέσω της φωτογραφίας.

 

Διάρκεια: 4 ημέρες (22 ώρες) συναντήσεων, 5 ημέρες εργασίας.
Συμμετέχοντες:  10 - 18 άτομα.

Κόστος - Ημέρομηνίες - Χώρος Διεξαγωγής:  Θα ανακοινωθούν σύντομα


Για κρατήσεις θέσεων, εγγραφές και πληροφορίες ή για τη διοργάνωση του workshop εκτός Αθηνών,
επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στο τηλέφωνο: 698 9473730.

 

 

© 2009-2017 Panayotis Kasimis
All rights reserved

Portfolios

 

kasimis night kasimis beton blues kasimis home kasimis portraits kasimis music
kasimis animals kasimis garden kasimis-garden kasimis america

Κείμενα

 

Μικρό βιογραφικό ...

 

Ο Παναγιώτης Κασίμης σπούδασε φωτογραφία στο Royal College of Arts του Λονδίνου. Έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark.
Φωτογραφίζει τα τελευταία 30 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999.
Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier ("Teaching Photography and Visual Arts", 2009).
Έχει εκθέσει φωτογραφίες του στην Αθήνα, στη Ρώμη (Centro Luigi Di Sarro, 2014), στην Κωνσταντινούπολη (2014), στο Juneau της Αλάσκα (2005), στo Eindhoven της Ολλανδίας (1999), και στο Λονδίνο.
Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις - 2009) και ενηλίκους (Photovision - 2017, Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα - 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας -2013, PhotOrion Ρόδος-2012, Deutsche Telekom, Πύλος -2011). Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α' Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης και στην «Ιόνιο Σχολή».
Έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "ΦΩΤΟγράφος" και τον ημερήσιο τύπο.
Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο "Days Away".
Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο "Αστικά Ημερολόγια" εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου, Larry Fink.
Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα».
Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

( ... πλήρες βιογραφικό σε pdf ... >>> )

Παναγιώτης Κασίμης

Τηλέφωνο:
Skype:
Email:

+30 698 9473730
Panos Kasimis
panos@kasimisphotography.com

 

 

Επικοινωνία ...

Ερωτήσεις ή/και σχόλια; Στείλτε μου ένα email χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 

Ούπςς!... Κάτι πήγε στραβά!
Το email σας δεν εστάλει.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας στην δουλειά μου!
Έλαβα το email σας και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.