Παναγιώτης Κασίμης

Photographer's portfolio

Από την καλλιτεχνική πρόθεση στην δημιουργία έργου

 

Αυτό το εργαστήριο στοχεύει στην οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ λήψης και επιλογής φωτογραφιών, με βάση το προσωπικό όραμα, και στόχο την ανεύρεση μιας καλλιτεχνικής κατεύθυνσης, βοηθώντας τους φωτογράφους να αναπτύξουν τρόπους εργασίας και αξιολόγησης των φωτογραφιών τους.

Η αναζήτηση μιας προσωπικής κατεύθυνσης και ματιάς είναι ένα σημαντικό και, πολλές φορές, δύσκολο έργο.

Συνήθως, η λήψη της φωτογραφίας είναι ευκολότερη από την αξιολόγησή της. Ως εκ τούτου, είναι ευκολότερο για έναν φωτογράφο να "πάρει" μια φωτογραφία, που θεωρεί "καλή" ή "ωραία", από το να δει τι πραγματικά συμβαίνει στη φωτογραφία του. Αν, και κατά πόσο, αυτή η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει μέρος του έργου του και του καλλιτεχνικού του οράματος.

 

Κατά τη διάρκεια του workshop, θα εξετάσουμε τις επιλογές που κάνουμε κατά την λήψη της φωτογραφίας, καθώς και τι διαχωρίζει την εικόνα από ένα απλό στιγμιότυπο, και την κάνει μια φωτογραφία που μπορούμε να αποκαλέσουμε δική μας.
Θα αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορετικά τις φωτογραφίες μας, και θα μάθουμε να προσδιορίζουμε πτυχές της δουλειάς μας που είναι μοναδικά δικές μας, αλλά και τις πτυχές που πρέπει να απορρίψουμε. Γιατί, δεν είναι μόνο οι τεχνικές ικανότητες που κάνουν τη διαφορά. Το πιο σημαντικό, είναι η δική σας άποψη.
Τελικά, θα θέσουμε ένα θεμέλιο για να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε, αυτό που θα γίνει το δικό σας όραμα και η δική σας μοναδική φωνή.

 

Το workshop απευθύνεται αυστηρά σε σοβαρά ασχολούμενους με τη φωτογραφία.

 

Διάρκεια:  20 ώρες
Συμμετέχοντες:  15 άτομα (max.)

Κόστος - Ημέρομηνίες - Χώρος Διεξαγωγής:  Θα ανακοινωθούν σύντομα


Για κρατήσεις θέσεων, εγγραφές και πληροφορίες ή για τη διοργάνωση του workshop εκτός Αθηνών,
επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στο τηλέφωνο: 698 9473730.

 

 

© Panayotis Kasimis
All rights reserved

Portfolios

 

kasimis night kasimis beton blues kasimis home kasimis portraits kasimis music
kasimis animals kasimis garden kasimis-garden kasimis america

Κείμενα

 

Μικρό βιογραφικό ...

 

Ο Παναγιώτης Κασίμης σπούδασε φωτογραφία στο Royal College of Arts του Λονδίνου. Έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark.
Φωτογραφίζει τα τελευταία 30 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999.
Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier ("Teaching Photography and Visual Arts", 2009).
Έχει εκθέσει φωτογραφίες του στην Αθήνα, στη Ρώμη (Centro Luigi Di Sarro, 2014), στην Κωνσταντινούπολη (2014), στο Juneau της Αλάσκα (2005), στo Eindhoven της Ολλανδίας (1999), και στο Λονδίνο.
Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις - 2009) και ενηλίκους (Photovision - 2017, Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα - 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας -2013, PhotOrion Ρόδος-2012, Deutsche Telekom, Πύλος -2011). Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α' Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης και στην «Ιόνιο Σχολή».
Έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "ΦΩΤΟγράφος" και τον ημερήσιο τύπο.
Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο "Days Away".
Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο "Αστικά Ημερολόγια" εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου, Larry Fink.
Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα».
Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

( ... πλήρες βιογραφικό σε pdf ... >>> )

Παναγιώτης Κασίμης

Τηλέφωνο:
Skype:
Email:

+30 698 9473730
Panos Kasimis
panos@kasimisphotography.com

 

 

Επικοινωνία ...

Ερωτήσεις ή/και σχόλια; Στείλτε μου ένα email χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 

Ούπςς!... Κάτι πήγε στραβά!
Το email σας δεν εστάλει.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας στην δουλειά μου!
Έλαβα το email σας και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.