Παναγιώτης Κασίμης

Photographer's portfolio

Mentoring

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ


Το πρόγραμμα συμβουλευτικής και καθοδήγησης (mentoring) απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα και τους στόχους τους.

Μπορεί να έχει διάρκεια τρεις (3), έξι (6) ή δώδεκα (12) μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του συμμετέχοντα, και διεξάγεται σε προσωπικές συναντήσεις, οι οποίες καθορίζονται από κοινού, ανάλογα με την επιλεγμένη διάρκεια.

Ο στόχος είναι ο συμμετέχων να συλλάβει, να συνεχίσει ή να ολοκληρώσει ένα φωτογραφικό project ή σειρά.


Το πρόγραμμα διεξάγεται σ’ ένα περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ συμβούλου και συμμετέχοντα, όπου ο κύριος στόχος είναι να συζητηθεί και να αναπτυχτεί η προσωπική φωτογραφία του συμμετέχοντα.

Η εξατομικευμένη μέθοδος διδασκαλίας στοχεύει στο να ενισχύσει και να αποσαφηνίσει, τόσο την κατανόηση όσο και το ενδιαφέρον του για την προσωπική του φωτογραφική προσέγγιση και πρακτική.

Το πρόγραμμα αναγνωρίζει επίσης την αξία του χρόνου.

Χρόνος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, για εις βάθος συζητήσεις σχετικά με τη φωτογραφία, την πρακτική του βλέπειν, και τη σύνδεση του φωτογράφου με το θέμα του. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δίνεται χρόνος στους συμμετέχοντες να αντιδράσουν και να απαντήσουν στα σχόλια και τις υποδείξεις του συμβούλου, πρακτική που με τη σειρά της οδηγεί στην ανάπτυξη και υλοποίηση φωτογραφικού έργου ή την πραγματοποίηση προσωπικών φωτογραφικών στόχων.


Οι προσωπικές συναντήσεις γίνονται στην Αθήνα ή μέσω skype (για όσους μένουν εκτός Αθηνών).
Επιπλέον, μπορούν να προγραμματιστούν περισσότερες ή συχνότερες συναντήσεις εάν κι εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους, και έχει τη διάρκεια που επιθυμεί ο συμμετέχων (3, 6, ή 12 μήνες).

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  •  Ο/H ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να υποβάλει μια σύντομη γραπτή πρόταση (έως 100 λέξεις), στην οποία θα αναφέρει το τι θα ήθελε να επιτύχει κατά τη διάρκεια του προγράμματος. (Π.χ. Στην περίπτωση που θα επιθυμούσε να εργαστεί σε ένα φωτογραφικό project, να αναφέρει το θέμα του και τον λόγο για τον οποίο θα ήθελε να το κάνει. Ή, θα μπορούσε να εξερευνήσει και να αναπτύξει την προσωπική του/της ματιά και όραμα.)
  •  Η πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται από 20 - 30 φωτογραφίες (αρχεία .jpg, στα 72dpi, 1200px η μεγάλη πλευρά).
  •  Στην πρόταση θα πρέπει να αναφέρει και το χρονικό διάστημα για το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα (τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες).


Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος διαμένει στην Αθήνα, η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει με μια προσωπική συνάντηση.

 
Διάρκεια: Τρεις (3), έξι (6) ή δώδεκα (12) μήνες. (Κατ' επιλογή του ενδιαφερόμενου)
Κόστος :
• Τρίμηνο πρόγραμμα: 260€ (πληρωτέο σε τρεις δόσεις)
• Εξάμηνο πρόγραμμα: 420€ (πληρωτέο σε τρεις δόσεις)
• Ετήσιο πρόγραμμα: 600€ (πληρωτέο σε τρεις δόσεις)

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στο τηλέφωνο 698 9473730.

 

 

© 2009-2017 Panayotis Kasimis
All rights reserved

Portfolios

 

kasimis night kasimis beton blues kasimis home kasimis portraits kasimis music
kasimis animals kasimis garden kasimis-garden kasimis america

Κείμενα

 

Μικρό βιογραφικό ...

 

Ο Παναγιώτης Κασίμης σπούδασε φωτογραφία στο Royal College of Arts του Λονδίνου. Έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark.
Φωτογραφίζει τα τελευταία 30 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999.
Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier ("Teaching Photography and Visual Arts", 2009).
Έχει εκθέσει φωτογραφίες του στην Αθήνα, στη Ρώμη (Centro Luigi Di Sarro, 2014), στην Κωνσταντινούπολη (2014), στο Juneau της Αλάσκα (2005), στo Eindhoven της Ολλανδίας (1999), και στο Λονδίνο.
Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις - 2009) και ενηλίκους (Photovision - 2017, Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα - 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας -2013, PhotOrion Ρόδος-2012, Deutsche Telekom, Πύλος -2011). Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α' Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης και στην «Ιόνιο Σχολή».
Έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "ΦΩΤΟγράφος" και τον ημερήσιο τύπο.
Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο "Days Away".
Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο "Αστικά Ημερολόγια" εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου, Larry Fink.
Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα».
Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

( ... πλήρες βιογραφικό σε pdf ... >>> )

Παναγιώτης Κασίμης

Τηλέφωνο:
Skype:
Email:

+30 698 9473730
Panos Kasimis
panos@kasimisphotography.com

 

 

Επικοινωνία ...

Ερωτήσεις ή/και σχόλια; Στείλτε μου ένα email χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 

Ούπςς!... Κάτι πήγε στραβά!
Το email σας δεν εστάλει.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας στην δουλειά μου!
Έλαβα το email σας και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.